NOS SportAangepast

Eervolle nederlaag handbalsters

De Nederlandse handbalsters hebben in hun laatste groepswedstrijd bij het WK in Servië net niet voor een verrassing kunnen zorgen. Bij de rust stond Oranje tegen Montenegro met 18-14 voor, maar de Europees kampioen en nummer twee van de Olympische Spelen won uiteindelijk toch met 27-25.

Brazilië tegenstander in achtste finales

De formatie van bondscoach Henk Groener eindigde daardoor als vierde in groep A en stuit maandag in de achtste finales op Brazilië, de nummer één van groep B.

De beste prestatie van Brazilië op een WK was de vijfde plaats. Daarmee is het de evenknie van Oranje, dat in 2005 als vijfde eindigde.

Voortvarend begin gretig Oranje

Nederland moest met vijf goals verschil winnen om tweede te worden in de groep. Daar maakte het in de eerste helft ook serieus werk van. Anders dan twee dagen eerder bij de plichtmatige zege op het nietige Congo, oogde de ploeg gretig en gedreven.

Montenegro slaat na de rust toe

Oranje legde vanaf het begin een hoog tempo aan de dag en stond voor de rust steeds aan de goede kant van de score. Even was zelfs de gewenste marge van vijf punten (18-13) een feit.

Na de rust gaf het gelouterde Montenegro echter even gas en in een mum van tijd was het gat gedicht (19-19), waarna de Nederlandse ploeg niet meer op voorsprong kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl