NOS VoetbalAangepast

Hiddink: gesproken met KNVB

Guus Hiddink heeft een informeel gesprek gehad met KNVB-directeur Bert van Oostveen. Dat heeft Hiddink laten weten aan de NOS.

De conversatie ging niet specifiek over het bondscoachschap van het Nederlands elftal, maar de 67-jarige trainer staat er niet onwelwillend tegenover.

"Nieuwe uitdaging"

"Als ik nog fris ben en niet vervelend voor anderen, dan wil ik wel. Ik vind een nieuwe uitdaging wel weer mooi. Het zijn wel dingen waar je over nadenkt", aldus Hiddink. "Ik ambieer nog iets leuks. Nou ja, leuk. Leuk is niet het goede woord. Iets doen waar ik nog van invloed zou kunnen zijn."

Wanneer er duidelijkheid komt over de nieuwe bondscoach van Oranje weet Hiddink niet. "Het is afwachten."

"Australië zal geen ruimte geven"

Hiddink wil niet zeggen of Nederland kans maakt om de volgende ronde te bereiken op het komende WK. Wel heeft hij een mening over de tegenstanders van Oranje.

"Ik ken het Australisch team nu niet meer zo, maar je kan er vanuit gaan dat Australië geen ruimte gaat geven. Qua inzet zal het een zware wedstrijd worden", vertelt Hiddink."

"Over Spanje hoef je helemaal niet te praten. In die zin dat ze ook langzamerhand moeheid beginnen te krijgen. Chili komt eraan. Als je Chili een beetje gevolgd hebt, weet je dat het een lastige ploeg is om tegen te spelen."

Traditie

"Als je de geschiedenis van WK's nagaat, dan is het altijd zo dat het continent waar het WK wordt georganiseerd de kampioen voortbrengt. Maar waarom zou die traditie niet doorbroken kunnen worden?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl