NOS VoetbalAangepast

"PSV van eerste divisie-niveau"

Onder zijn leiding behaalde PSV grote successen. De laatste jaren is Harry van Raaij een kritische volger van de Eindhovense club. Over de huidige beleidsbepaler heeft hij inmiddels zijn twijfels.

De voormalig voorzitter noemt het "in- en intriest" zoals de Brabantse club er momenteel aan toe is. "Het is om te huilen. Het lijkt iedere keer erger te worden. Ik moet nog maar zien waar dit eindigt."

"Eerste divisie-niveau"

PSV won pas vijf keer in de eredivisie, waarin het de tiende plaats bezet, en werd al vroeg in het bekertoernooi uitgeschakeld door Roda JC. Ook het nieuwste hoofdstuk van de misère, de uitschakeling in de Europa League door Tsjornomorets, zag Van Raaij met afgrijzen aan. "PSV heeft verloren van een tegenstander van Jupiler League-niveau. Op dit moment is PSV dus ook van eerste divisie-niveau."

"Er is duidelijk niet genoeg kwaliteit. Ik heb niet de indruk dat het scoutingsapparaat goed functioneert, anders had dit nooit kunnen gebeuren", aldus Van Raaij, die op korte termijn geen verbetering verwacht. "Dit los je niet op met één of twee nieuwe spelers. Ik ben bovendien geen voorstander van aankopen in de winterstop."

"Vertrouwen neemt af"

"Ik weet ook niet of Tiny Sanders en Marcel Brands in staat zijn het tij te keren. Ik loop nog vaak genoeg rond bij de club om te constateren dat het vertrouwen van sponsors en supporters in de leiding dagelijks afneemt."

Sanders' uitspraak dat PSV beter af zou zijn als het geen Europees voetbal speelt, heeft daarbij niet geholpen volgens Van Raaij. "Dat raakte kant noch wal. Sanders zegt nu dat hij verkeerd geïnterpreteerd is, maar ik heb van minimaal vijf mensen rond de club begrepen dat zijn woorden geen goede indruk hebben gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl