NOS VoetbalAangepast

'Poulsen de provocateur'

De Italiaanse pers is nog niet uitgepraat over de rode kaart die AC Milan-aanvoerder Riccardo Montolivo tegen Ajax kreeg na zijn harde overtreding op Christian Poulsen. In La Gazzetta dello Sport wordt de Deense Ajacied weggezet als een onverbeterlijke provocateur.

Montolivo moest woensdag in de 22ste minuut met rood van het veld toen hij op de enkel van Poulsen ging staan. De Italiaan zegt daar in de krant zelf over: "Het was niet met opzet. Ik was op snelheid en lette alleen op de bal."

La Gazzetta wijst echter ook nadrukkelijk naar Poulsen. In een fotoserie met de kop "Het is altijd Poulsen" wordt onder meer herinnerd aan het duel tussen Italië en Denemarken op het EK van 2004 in Portugal. Francesco Totti werd toen voor twee wedstrijden geschorst nadat hij Poulsen in het gezicht had gespuugd. Volgens de roze sportkrant was dat het gevolg van een "storm aan overtredingen en provocaties" van de Deen.

"Verrader"

Een jaar later was er een opstootje tussen Gennaro Gattuso en Poulsen na afloop van het Champions League-duel tussen AC Milan en Schalke 04. La Gazzetta schrijft dat 'de militante Deen' (toen in dienst van de Duitsers) zich de hele wedstrijd misdroeg. Gattuso verklaarde destijds na de wedstrijd: "Poulsen is een verrader die uithaalt wanneer de scheidsrechter niet kijkt." Ook Kakà liet zich toen over de huidige Ajax-speler uit: "Het is niet makkelijk als je tegenover iemand staat die niet voetbalt maar alleen met slaan bezig is."

Tijdens AC Milan-Ajax was er volgens La Gazzetta ook vanaf het begin sprake van spanningen tussen Poulsen en Montolivo. Met de rode kaart voor de Italiaan als gevolg. Poulsen reageerde woensdag beheerst: "Ik voelde dat iemand op mijn enkel stond. Op de beelden kan je het duidelijk zien."

Meest gehaat

Helemaal uit de lucht gegrepen lijken de verhalen over Poulsen overigens niet. In maart stelde de Bild-Zeitung een elftal samen met de meest gehate voetballers van het moment. Poulsen, omschreven als 'de meester van de stiekeme overtreding', stond in de basis, samen met onder anderen Nigel de Jong en Mario Balotelli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl