NOS NieuwsAangepast

Kinderen gered uit incestboerderij

In Australië zijn twaalf kinderen weggehaald uit een boerderij, waar een familie al tientallen jaren incest blijkt te plegen.

De zaak kwam aan het licht doordat de jongste leden van de familie zich steeds minder vaak lieten zien op school. Bovendien vertoonden de kinderen tekenen van verwaarlozing. Zo waren ze ondervoed, smerig en waren sommigen blind of doof.

Sociale diensten en politie stelden een onderzoek in naar de thuissituatie van de kinderen. Ze stuitten op een familie die leefde in een kamp op zo'n drie uur rijden van Sydney.

Vier generaties

De familie, bestaande uit twaalf kinderen en zo'n dertig volwassenen, onderhoudt al decennialang interne seksuele relaties. Ook de kinderen werden regelmatig betrokken bij de seksuele handelingen.

Al vier generaties verwekten ooms, tantes, broers en zussen kinderen, die op hun beurt ook weer nakomelingen kregen met elkaar. Uit genetische tests blijkt dat elf van de twaalf kinderen ouders hebben die verwant zijn. In vijf gevallen gaat het om nauwe verwantschap.

Toiletpapier

De kinderen spreken erg onduidelijk en maken nauwelijks oogcontact, stelden onderzoekers vast. Ook hadden enkele van hen nog nooit een tandenborstel of toiletpapier gezien.

De huisvesting van de familie bestond uit twee caravans, twee schuren en wat tenten. Er was geen stromend water en riolering aanwezig. Ook toiletten en douches waren er niet. Volgens de politie sliep er een kangoeroe in het bed van één van de kinderen.

Toezicht

De kinderen zijn onder toezicht gesteld. Volgens de Australische kinderbescherming is het niet waarschijnlijk dat de kinderen ooit volledig herstellen van de verwaarlozing.

De volwassenen uit de familie mogen geen contact meer hebben met de kinderen. Volgende week staat de eerste ouder voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl