NOS VoetbalAangepast

De Boer: anti-voetbal gewonnen

"Het anti-voetbal heeft vandaag gewonnen", zei een teleurgestelde Frank de Boer na het doelpuntloze gelijkspel van zijn ploeg tegen AC Milan. Door de 0-0 gaan de Italianen door naar de tweede ronde van de Champions League. Ajax mag als nummer drie naar de Europa League.

De Boer: leek wel theater

De Boer was ontstemd over de wijze waarop de Milanezen, zeker na de rode kaart voor Riccardo Montolivo, de 0-0 verdedigden: "Het leek wel theater. De UEFA heeft het vaak over respect in het voetbal, maar de fratsen van Milan leken nergens op. Ballenjongens die nooit een bal in handen hebben, volgens mij hebben ze wel twintig minuten tijd gerekt."

"We hebben mogelijkheden gehad, maar je moet ook geluk hebben. Na die rode kaart kwam Milan in hun kracht te spelen en konden ze lekker achteruit leunen." Toch was De Boer trots op zijn ploeg: "We zijn twee keer de bovenliggende partij geweest tegen Milan. Dat nemen we mee."

Blind: niet verdiend

Daley Blind, die als linksback veel duels uitvocht met Mario Balotelli, vond het een "rare wedstrijd": "Dit was écht het moment om de volgende ronde te halen. Na de rode kaart waren we een beetje de kluts kwijt, maar in de tweede helft hebben we het zo goed opgepakt."

"Volgens mij had er wel een kwartier bijgeteld mogen worden in plaats van vijf. Dat was karig", vond Blind van het tijdrekken van de Italianen. "We waren zo dichtbij. Dit hebben we niet verdiend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl