Sneijder: weet niets van United

Wesley Sneijder»
Wesley Sneijder EPA

Wesley Sneijder was de grote man van Galatasaray na zijn beslissende treffer tegen Juventus. Na afloop stond de Nederlander, net hersteld van een spierblessure, dan ook te glunderen.

"Als je de winnende goal maakt in zo'n belangrijke wedstrijd, dan geeft dat heel veel kracht. Het is heel belangrijk voor mij, maar nog belangrijker voor de club. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Juventus verdedigde massaal en leek het allemaal wel best te vinden. We hebben er met zijn allen keihard voor gevochten en het is ook verdiend."

Sneijder had hard getraind om op tijd fit te kunnen zijn voor het treffen met Juventus en dat betaalde zich dus uit. "Een beter scenario kun je niet bedenken. Het waren twee knotsgekke dagen. Gisteren een half uur gespeeld, toen weer naar het hotel, vastgezeten in het verkeer. En dan kom je vanmiddag het veld op en begint het weer te sneeuwen."

United

Over de vermeende belangstelling van Manchester United was Sneijder na afloop duidelijk: "Ik weet van niets. Net zoveel als jij. Alleen berichten uit de krant. Het lijkt wel een terugkerend ritueel. Elke keer als de transferperiode eraan komt, wordt dit verhaal naar buiten gebracht. Hier in Turkije is het soms best vervelend. De mensen zijn hier emotioneel, vol met passie. Ik heb het hier prima naar m'n zin. Ik ben hier happy."

Moeilijk bespeelbaar

Over het besluit om de wedstrijd ondanks het erbarmelijke veld door te laten gaan, zei Sneijder: "Misschien had er gisteren wel doorgevoetbald kunnen worden, maar ja, dat is een beslissing van de UEFA en de scheidsrechter. Het veld was vanmiddag in ieder geval moeilijk bespeelbaar, laten we het daar maar op houden."

Plannen voor vanavond had Sneijder ook al: "Ik ga zeker naar AC Milan - Ajax kijken en ik wil Ajax alle sterkte toewensen."

Verdiende zege

De zege van zijn ploeg Galatasaray op Juventus was verdiend, zei trainer Roberto Mancini. "Maar eigenlijk was het hier onmogelijk om te voetballen." De Italiaan vond de drassige ondergrond, net als zijn Juventus-collega Antonio Conte, veel te gevaarlijk. "Het werd een loterij."

"We waren agressiever en verdienden de zege. Misschien wel omdat we wisten dat wij moesten winnen", aldus Mancini. Hij was blij met Sneijder. "Hij speelde goed en is prima in vorm."

Deel deze pagina

Video

Sneijder: dit geeft heel veel kracht

De reactie van Wesley Sneijder na het Champions League-duel tussen Galatasaray en Juventus (1-0), waarin Sneijder het winnende... doelpunt maakte.

Video en Audio

Meer video en audio