NOS NieuwsAangepast

Peuter ziek door xtc-pil

In Hilversum is maandag een meisje onwel geworden, nadat ze een xtc-pil van straat had opgeraapt en in haar mond had gestoken.

Het meisje van 2 jaar werd vrijwel meteen ziek en moest naar een ziekenhuis gebracht worden. Ze belandde uiteindelijk op de intensive care van het AMC, schrijft de Gooi en Eemlander. Gisteren kon ze terug naar een gewone afdeling van een ziekenhuis.

Naar huis

De vader van het meisje vond nog meer pillen en nam die mee naar het ziekenhuis. Daar bleek uit testen dat het om xtc ging. De wijkagent heeft op straat nog verder gezocht, maar vond geen pillen meer.

De gemeente Hilversum meldt dat het goed gaat met het meisje. Ze blijft nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis en mag morgen naar huis.

School

De Van Hasseltschool die in de buurt ligt van de plek waar de pillen zijn gevonden, waarschuwt zijn leerlingen. In de klas maken leraren het onderwerp bespreekbaar in kringgesprekken. Leerlingen worden erop gewezen dat ze geen dingen van de grond moeten oprapen en in hun mond moeten stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl