NOS NieuwsAangepast

Spiegel: we houden van Jemen

De vrijgelaten journaliste Judith Spiegel en haar partner Boudewijn Berendsen hebben de Jemenitische bevolking bedankt voor hun steun. Op een persconferentie in de hoofdstad Sanaa zeiden ze dat ze ondanks hun maandenlange ontvoering nog steeds van Jemen houden.

Spiegel zei dat de ontvoerders haar en Berendsen "op Jemenitische wijze" hebben behandeld. "Dat was fijn, bij een niet zo fijne ontvoering." Ook bedankte ze de media en lokale organisaties die zich voor hun vrijlating sterk hebben gemaakt. "Dat is een van de redenen waarom we hier vandaag staan", aldus Spiegel.

Hoop

De journaliste sprak de hoop uit dat andere ontvoerden in Jemen het nieuws van hun vrijlating horen. "Dat kan ze hoop geven (...) Ik kijk uit naar de dag dat Jemen veilig genoeg is om terug te komen. We houden van dit land en wensen iedereen er het beste", besloot ze.

De vrijlating van Spiegel en Berendsen was drie dagen geheim gehouden, om hun vertrek uit Jemen in stilte te regelen. Het stel geeft om 16.00 uur een persconferentie op Schiphol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl