NOS VoetbalAangepast

Eerste D-day in Champions League

In de groepen A tot en met D in de Champions League zijn er vijf clubs al zeker van de volgende ronde. Galatasaray kan zich dinsdagavond bij het kwintet voegen, maar dan moeten Wesley Sneijder en consorten wel thuis winnen van Juventus. Een overzicht van de duels van dinsdag.

Groep A W P 1. Manchester United 5 11 2. Sjachtar Donetsk 5 8 3. Bayer Leverkusen 5 7 4. Real Sociedad 5 1

Dinsdag om 20.45 uur:

Manchester United - Sjachtar Donetsk

Real Sociedad - Bayer Leverkusen

Manchester United is al zeker van de volgende ronde. Als Sjachtar wint, zijn de Oekraïners ook door en zelfs groepswinnaar. Als het gelijk wordt in Engeland, of United wint, dan is Sjachtar afhankelijk van het resultaat in Spanje. Als Sjachtar en Leverkusen in punten gelijk eindigen, bekert Leverkusen door vanwege een beter onderling resultaat.

Groep B W P 1. Real Madrid 5 13 2. Juventus 5 6 3. Galatasaray 5 4 4. FC Kopenhagen 5 4

Dinsdag om 20.45 uur:

FC Kopenhagen - Real Madrid

Galatasaray - Juventus

Real Madrid is al door als groepswinnaar. De nummer twee komt sowieso uit het duel Galatasaray - Juventus. Kopenhagen kan weliswaar ook nog op zeven punten komen, maar heeft een slechter onderling resultaat tegen zowel Galatasaray als Juventus.

Groep C W P 1. Paris Saint-Germain 5 13 2. Olympiakos 5 7 3. Benfica 5 7 4. Anderlecht 5 1

Dinsdag om 20.45 uur:

Benfica - Paris Saint-Germain

Olympiakos - Anderlecht

Paris Saint-Germain is als groepswinnaar zeker van de volgende ronde. Olympiakos en Benfica vechten om de tweede plaats, waarbij de Grieken het voordeel hebben van een beter onderling resultaat ten opzichte van Benfica. Als Olympiakos dus thuis wint van Anderlecht, is het zeker van de volgende ronde.

Groep D W P 1. Bayern München 5 15 2. Manchester City 5 12 3. CSKA Moskou 5 3 4. Viktoria Plzen 5 0

Dinsdag om 20.45 uur:

Bayern München - Manchester City

Viktoria Plzen - CSKA Moskou

Bayern en City zijn al door. Plzen kan nog derde worden als het wint van CSKA. Het duel in Moskou werd door de Russen met 3-2 gewonnen, dat resultaat zal Plzen moeten wegpoetsen in eigen huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl