NOS VoetbalAangepast

Sneijder in basis tegen Juventus

Wesley Sneijder start dinsdag in de basis als Galatasaray het in de Champions League opneemt tegen Juventus. De middenvelder stond lange tijd aan de kant met een spierblessure en leek eerst het duel met de 'Oude Dame' niet te gaan halen.

De Turken moeten voor eigen publiek winnen om zich ten koste van de Italianen te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen staan twee punten voor.

Kwalificatie

"Wesley voelt zich goed en het lijkt erop dat niets zijn meespelen in de weg staat", vertelde trainer Roberto Mancini al op de afsluitende persconferentie maandagmiddag. Enkele uren na de persconferentie werd inderdaad bevestigd dat Sneijder in de basis zal staan.

"Kwalificatie is absoluut ons doel", verduidelijkte Mancini. "We kijken niet naar andere mogelijkheden zoals derde eindigen. Het is zaak om geen doelpunten tegen te krijgen. Als wij zorgen dat onze rivalen geen kansen krijgen, denk ik dat wij kunnen winnen."

Erop of eronder voor Juventus

Voor Juventus is het ook een duel van erop of eronder. Verlies kan er zelfs voor zorgen dat de Italianen niet eens overwinteren in Europa. Mocht FC Kopenhagen thuis winnen van Real Madrid, eindigt Juve namelijk als vierde.

De Spaanse aanvalsleider van Juventus, Fernando Llorente, is op zijn hoede: "We weten dat het in Turkije een moeilijke wedstrijd gaat worden. Een gelijkspel is genoeg, maar dat moet niet onze intentie zijn. We moeten vol voor de winst gaan, anders kan het heel moeilijk worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl