NOS VoetbalAangepast

"Rotsvast vertrouwen in Cocu"

De clubleiding van PSV heeft een "rotsvast vertrouwen" in trainer Phillip Cocu en de koers waarvoor de club afgelopen zomer heeft gekozen. Algemeen directeur Tiny Sanders erkent echter dat de huidige tiende plaats in de competitie ver onder de Eindhovense norm ligt.

Met twee punten uit de laatste zeven eredivisieduels is PSV bezig aan de slechtste reeks sinds 1971. Ook is het team van Cocu op dit moment de slechtst presterende eredivisieploeg.

"PSV mist pijlers"

"De juiste balans in het team is weg", zegt Sanders. "Onze pijlers Park, Wijnaldum en Schaars zijn geblesseerd. Dus de dragende spelers zijn weg, het zou ontzettend helpen als ze er waren."

Maandag werd bekend dat aanvoerder Stijn Schaars zes weken uitgeschakeld zal zijn, vanwege een haarscheurtje in het kuitbeen. Hij liep die blessure zaterdag op in de competitiewedstrijd tegen Vitesse na een onbesuisde actie van tegenstander Mike Havenaar.

Alle slechte resultaten ten spijt, verdedigt Sanders de beleidskeuze die deze zomer werd gemaakt. Met jonge spelers wil PSV bouwen aan een nieuwe, solide toekomst. "Wat die spelers momenteel allemaal meemaken, is verschrikkelijk. Het is bijzonder vervelend voor ze om zo in de krant te staan. Daar moeten ze mee leren omgaan", stelt Sanders.

Cocu hoeft volgens de directeur niet te vrezen voor zijn positie als hoofdtrainer. "We geven het vertrouwen aan de mensen die er verstand van hebben. Wij hebben ook een rotsvast vertrouwen in Cocu en het beleid", aldus de voormalig topman van Campina. "Er heerst op dit moment vooral druk op de korte termijn, wat logisch is, het gaat om winnen. Wij moeten onze eigen koers blijven varen."

"Geen Europees voetbal"

Aanstaande donderdag speelt PSV in Eindhoven het beslissende Europa League-duel met Tsjornomorets Odessa. Volgens Sanders is een midweeks Europees programma niet bevorderlijk voor de ontwikkeling. "Als je puur kijkt naar het belang van een jong team, zou je eigenlijk een jaar geen Europees voetbal moeten spelen. Je moet een jong team, en ook Phillip, de kans geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl