NOS NieuwsAangepast

Fans geven gas voor Paul Walker

In Californië hebben duizenden fans en autoliefhebbers het overlijden van acteur Paul Walker herdacht. Na een oproep via sociale media kwamen ze massaal naar de plek waar de acteur ruim een week geleden verongelukte.

Veel mensen waren met snelle auto's naar Santa Clarita gekomen, een voorstad van Los Angeles. Daar gaven ze flink gas om het motorgeluid goed te laten horen, als eerbetoon aan de acteur uit de filmreeks The Fast and the Furious, die draait om straatraces en gepimpte sportauto's.

Verkeersregels

Ook lieten veel mensen bloemen, kaarsen en knuffeldieren achter bij de lantaarnpaal waar Walker (40) en zijn vriend Roger Rodas (38) vorige week zaterdag tegenaan reden. Ze zaten in een Porsche Carrera GT en reden veel te hard. Rodas, financieel adviseur en autocoureur, zat achter het stuur. Beide inzittenden overleefden het ongeluk niet.

De politie had alle deelnemers aan de herdenking opgeroepen zich aan de verkeersregels te houden. Volgens de politie is de bijeenkomst zonder grote incidenten verlopen.

Vorige week zondag waren er al spontane herdenkingen in Rotterdam en Arnhem. Wanneer Walker wordt begraven, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl