Eindelijk zege Heracles bij Roda

Heracles Almelo is er voor het eerst in geslaagd een eredivisieduel bij Roda JC te winnen. Na acht nederlagen en een gelijkspel won Heracles de tiende ontmoeting in Kerkrade met 3-1 dankzij twee doelpunten van invaller Oussama Tannane.

Wiljan Pluim opende de score na een ruim kwartier met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied. Simon Cziommer, voor het eerst in de basis, zette Heracles tien minuten voor rust op 1-1 en had daarna de mazzel dat zijn hands in de zestien over het hoofd werd gezien.

Roda was na rust de baas, zag Guus Hupperts op de paal schieten en net naast en Frank Demouge in de handen van de keeper. Het op de counter loerende Heracles was al dicht bij de 2-1 via Amoah, maar Van Peppen greep net op tijd in. Na weer een gemiste kans van Roda sloeg de koud in het veld verschenen Tannane toe. Zijn schot was houdbaar, maar Filip Kurto liet de bal door zijn handen glippen. Tien minuten later sloeg Tannane nog eens toe van afstand en bij die treffer trof Kurto, die zich eerder in de wedstrijd onderscheiden had met prima reddingen, geen blaam.