Knappe zege ADO bij FC Groningen

ADO Den Haag heeft verrassend met 2-1 gewonnen bij FC Groningen, dat al zeven duels niet meer had verloren. Voor ADO was het de tweede uitzege dit seizoen.

ADO startte met Michiel Kramer in de basis, die in beroep ging tegen zijn schorsing en daarom mee mocht spelen. En uitgerekend hij opende de score, na een half uur, waarbij hij een voorzet met de borst controleerde en de bal binnenpunterde.

Met die voorsprong op zak nam ADO Den Haag de wedstrijd in handen. De tweede treffer van de bezoekers was steeds dichterbij dan de gelijkmaker. Het normaal gesproken zo verzorgd voetballende FC Groningen slaagde er maar niet in openingen te creëren in de hechte defensie van ADO.

Richairo Zivkovic (van dichtbij) en Maikel Kieftenbeld (poeier) zagen voor rust hun inzet door Gino Coutinho gekeerd worden en daarna duurde het lang voor de ADO-doelman weer getest werd. Dat gebeurde tien minuten voor tijd; Coutinho ranselde een schot van links nog uit de bovenhoek, maar was kansloos op de daaropvolgende uithaal van Johan Kappelhof.

ADO Den Haag liet zich echter niet uit het veld slaan door die onverwachte gelijkmaker en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Bizot ging in de 83e minuut onder een hoekschop van Ricky van Haaren door en Tom Beugelsdijk profiteerde dankbaar. Kappelhof zag daarna nog een inzet van de paal terugkeren.