NOS SchaatsenAangepast

Michel Mulder: pak scheurde kapot

Michel Mulder kende een uitstekend weekend met drie podiumplaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. Op de 1.000 werd hij tweede en op de 500 meter wist hij een keer goud en een keer brons te pakken.

Opvallend was dat Mulder zijn beste World Cup-weekend uit zijn carrière aflegde in een oud pak. En dat terwijl alle andere Nederlandse deelnemers wel in het nieuwe 'Sotsji-pak' op de baan verschenen.

"Dat is niet bewust hoor", begon Mulder zijn uitleg. "Vrijdag, voor de 500 meter, wilde ik ook het nieuwe pak aantrekken. Het is alleen een iets ander pak dan ik gewend ben, dus bij het aantrekken scheurde het pak helemaal uit elkaar. Ik had even de gebruiksaanwijzing moeten lezen."

Baard

Dat Mulder behalve in een oud pak ook nog eens met een baard schaatste, lijkt de aerodynamica niet goed te doen. Al denkt Mulder dat het niet zoveel uitmaakt.

"Of ik nu minder snel ben, weet ik niet. Je moet het nog steeds zelf doen. Er zit geen motortje in het pak. Ik ga 'm zeker aantrekken als het gemaakt is en mijn baard gaat er na dit weekend af. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl