Feyenoord nipt langs Heerenveen

Feyenoord heeft een 2-1 zege geboekt op sc Heerenveen en handhaaft zich door de uitoverwinning op de vierde plaats, op zes punten van koploper Vitesse.

Feyenoord begon scherp en geconcentreerd en twee kansen in de openingsfase leverden twee doelpunten op. De openingstreffer kwam op naam van Jean-Paul Boëtius, die Pellè vrij voor Kristoffer Nordfeldt zette en de doelman uit de rebound met een prachtig stiftje verschalkte. Lex Immers maakte er na een kwartier na een aanval over rechts met een droog schot 2-0 van.

De Rotterdammers hadden de buit al in een vroeg stadium binnen kunnen hebben, maar Jordy Clasie en Tonny Vilhena lieten goede kansen onbenut. Heerenveen richtte zich daarna op en in de blessuretijd van de eerste helft werden de Friezen voor het offensief beloond via Kenny Otigba, die een voorzet van rechts via Feyenoord-verdediger Sven van Beek binnenkopte.

Doelman Erwin Mulder voorkwam net na de pauze met de punt van de voet dat Alfred Finnbogason er 2-2 van maakte en collega Nordfeldt keerde na een uur schoten van Immers en Boëtius. In de rommelige slotfase was er nog een kansje voor linksbuiten Basacikoglu, die vooral voor rust de Feyenoord-verdedigers bezig hield. En ook Finnbogason kreeg nog een mogelijkheid, maar hij schoot kort voor het eindsignaal in zijn gehaastheid naast.

Mulder verricht 'Casillasje'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman was tevreden, vooral over de eerste helft: "We wilden ver van de goal druk zetten en dat ging goed. Heerenveen had daar heel veel problemen mee."

Daarna werden de Rotterdammers toch weer slordig, erkende Koeman, waardoor zijn hartslag in de slotfase nog flink opliep. "Dat is altijd zo. Heerenveen kreeg nog twee goede kansen voor Finnbogason, wij hadden ook de 1-3 kunnen maken. Dan is het logisch dat je nog meer meeleeft."

Grote dank ging uit naar doelman Erwin Mulder, die een cruciale redding verrichtte. Koeman: "Het was een 'Casillasje', hij pakt hem met zijn teen. En dat was net voldoende, want anders is het 2-2."