NOS NieuwsAangepast

SP: bezoek Rutte aan Israël fiasco

In de Kamer wordt teleurgesteld gereageerd op de onenigheid bij het bezoek van de Nederlandse delegatie aan Israël en de Palestijnse gebieden.

Kamerlid van Bommel van de SP twitterde: "Dit zogenaamde neutrale bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden van Rutte en Timmermans is een fiasco. Stoppen met die samenwerkingsfora".

Zijn PvdA-collega Servaes schrijft dat hij het begin van het bezoek "teleurstellend" vindt en verwijst in zijn tweet naar de berichtgeving van de NOS.

'Patroon'

Pieter Omtzigt van het CDA constateert dat er een patroon van ruzie bij de regering met het buitenland is ontstaan. Eerst ruzies bij bezoeken aan Rusland en Turkije, nu weer bij ontmoetingen in Israël en Palestijns gebied.

"Wel een verkeerde manier van gelijk behandelen. Het was de bedoeling om goede contacten te hebben met zowel Israël als de Palestijnen."

Hebron

Tijdens het bezoek bleek dat premier Rutte had besloten niet aanwezig te zijn bij de feestelijke ingebruikname van een containerscanner, omdat Israël niet toestaat dat de scanner gebruikt voor handel tussen de Gaza-strook en de Westelijke Jordaanoever.

Minister Timmermans bleek vanochtend onenigheid te hebben over een bezoek aan Hebron. Hij kreeg Israëlische militairen mee, die hij niet wilde hebben. Daarop zegde hij het bezoek aan de oude stad af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl