FC Twente in slotfase langs AZ

FC Twente heeft een overwinning geboekt op AZ: 1-2. In het levendige duel in Alkmaar zorgde Youness Mokhtar in de slotfase voor de Twentse zege.

Roy Beerens zette AZ al in de beginfase met een schitterend schot op 1-0, waarna de Alkmaarders bleven domineren. Beerens en Celso Ortíz misten kansen en een treffer van Aron Jóhannsson werd afgekeurd.

Kort voor de rust kwam Twente pardoes op 1-1; Youness Mokhtar schoot raak nadat Esteban de door Shadrach Eghan ingeschoten bal had losgelaten.

Na de rust golfde het spel aanvankelijk nog op en neer, maar naarmate de tweede helft vorderde werd FC Twente sterker. De lat redde AZ twee keer binnen een minuut bij een uithaal van Mokhtar en een schot van Kyle Ebecilio, dat door Jan Wuytens van richting veranderd werd.

De extra tijd leverde alsnog een Twentse overwinning op. Mokhtar kopte in de extra tijd raak op aangeven van Roberto Rosales.