Soepel Ajax speelt met NAC Breda

Ajax heeft NAC Breda op een ruime nederlaag getrakteerd. Aan de hand van uitblinker Davy Klaassen, die drie keer scoorde, werd het in de Arena 4-0 voor de landskampioen.

In de derde minuut was het nog even oppassen voor de thuisploeg: een scherpe voorzet bereikte bijna Jordy Buijs, maar Niklas Moisander zat er net tussen. In het vervolg heerste Ajax echter op het veld en stichtte het gevaar met een paar mooie aanvallen.

De eerste doeltreffende was na een dik halfuur: na een knap een-tweetje met Lasse Schöne schoot Klaassen onberispelijk binnen. Klaassen, die lang uit de roulatie was met een slepende liesblessure, is helemaal terug. Dat onderstreepte hij pal voor rust met een mooie en rake volley.

Hattrick Klaassen

In de tweede helft maakte Klaassen zijn hattrick vol na een mooie pass van Moisander. Het werd ook nog 4-0 door invaller Bojan Krkic, die een opnieuw heerlijke aanval simpel afrondde.

Daarmee stond de eindstand op het bord. Ajax had nog een penalty moeten krijgen en Stipe Perica schoot namens NAC op de lat, maar gescoord werd er niet meer.

In de slotfase kreeg Joey Suk een directe rode kaart. Hij ging op de voet van Fischer staan, maar van opzet leek geen sprake.