NOS NieuwsAangepast

Kamerlid Huizing (VVD) stapt op

VVD'er Matthijs Huizing verlaat om onduidelijke redenen de Tweede Kamer. In een brief aan Kamervoorzitter Van Miltenburg schrijft Huizing dat hij opstapt.

"Tot mijn spijt moet ik u melden dat ik om mij moverende redenen heb besloten mij terug te trekken als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal", staat in een verklaring van de 53-jarige Huizing op de website van de VVD. "Ik heb de voorzitter dan ook gevraagd mijn lidmaatschap per direct te beëindigen."

Geen commentaar

Zowel de fractie- als de partijtop van de VVD wil niets zeggen over het vertrek. Huizing zelf is telefonisch niet bereikbaar.

Matthijs Huizing hield zich voor zijn partij vooral bezig met sport en media. Hij zat sinds 2010 voor de VVD in het parlement.

Voordat hij in de Tweede Kamer kwam, was Huizing directeur van sportorganisatie Right To Play en van de Volleybalbond. Ook was hij mede-eigenaar van een adviesbureau en werkte hij bij Unilever.

Hypotheekfraude

Huizing is de tweede VVD'er die dit jaar uit de Tweede Kamer stapt. In juli kondigde Johan Houwers zijn vertrek aan, nadat hij in verband was gebracht met hypotheekfraude.

Houwers wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl