NOS VoetbalAangepast

Poule D: drie wereldkampioenen

Bij de loting voor het WK 2014 in Brazilië zijn drie oud-wereldkampioenen aan elkaar gekoppeld. Groepshoofd Uruguay zag Engeland en Italië als tegenstanders uit de koker komen. Het vierde, en op papier zwakste land, in poule D is Costa Rica.

Uruguay werd in 1930 en 1950 wereldkampioen. Engeland was in 1966 in eigen land de beste van de wereld. Italië is viervoudig wereldkampioen met titels in 1934, 1938, 1982 en in 2006.

Italië werd in de 'voorloting' als Europees land uit pot 4 gehaald en kwam in pot 2 terecht. Op voorhand was er veel te doen om die zogenaamde voorloting, omdat werd aangenomen dat Frankrijk als 'slechtste' Europese land (laagste ranking op de FIFA-lijst) automatisch in pot 2 terecht zou komen.

Voor Uruguayaan Luis Suarez zal de confrontatie met Engeland een speciale zijn. De aanvaller speelt in de Premier League voor Liverpool en zal onder anderen zijn ploeggenoot Steven Gerrard treffen.

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland weet dat het een zware opgave voor zijn ploeg gaat worden. ''Met Italië en Uruguay is het alsof we twee geplaatste landen treffen. We weten hoe goed de Italianen zijn, aangezien we van ze verloren op het EK 2012'', aldus Hodgson. Italië won in 2012 na strafschoppen van Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl