NOS NieuwsAangepast

Van O. in kliniek na vrijlating

Richard van O., wordt opgenomen in een kliniek als hij binnenkort vrijkomt. Dat is een van de voorwaarden die het Openbaar Ministerie heeft gesteld aan zijn vrijlating. De ex-man van Robert M. is akkoord gegaan met de voorwaarden, zegt zijn advocaat.

In de kliniek zal Richard van O. anderhalf jaar worden behandeld. Daar bereiden ze hem voor op het leven in de maatschappij. Hij zal de komende tijd 24 uur per dag worden geobserveerd.

Enkelband

Advocaat Erik van Kregten verwacht dat zijn cliënt na twee maanden de kliniek overdag mag verlaten en vrij door het land mag reizen. Hij zal een enkelband dragen. Van O. mag niet in Amsterdam en omgeving komen vanwege een gebiedsverbod. Van O. is veroordeeld voor zijn aandeel in de Amsterdamse zedenzaak.

De advocaat zegt dat zijn cliënt bang is dat hij herkend zal worden als hij buiten komt. Hij vreest voor zijn veiligheid. De advocaat liet weten dat Van O. zal worden beschermd.

Contactverbod

Van O. mag ook geen contact hebben met twee kinderen die hij heeft misbruikt en waarvoor hij veroordeeld is. Van O. zegt dat hij geen behoefte heeft om contact op te nemen met de slachtoffers van Robert M. of hun ouders.

Richard van O. zit een gevangenisstraf uit van 4,5 jaar, en heeft nu tweederde van zijn straf erop zitten.

Als Van O. niet akkoord was gegaan met de voorwaarden van het OM, had hij de resterende straf van anderhalf jaar moeten uitzitten in de gevangenis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl