NOS NieuwsAangepast

'Born to run' goed voor $197.000

Een handgeschreven manuscript van de hit 'Born to Run' van Bruce Springsteen heeft bij veilinghuis Sotheby's in New York 197.000 dollar opgebracht, omgerekend bijna 145.000 euro. Van tevoren was de opbrengst geschat op 70.000 tot 100.000 dollar.

Volgens Sotheby's was het document ooit in het bezit van de vroegere manager van Springsteen, Mike Appel. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt.

Doorbraak

'Born to Run' werd uitgebracht in 1975. Het was de eerste single van Bruce Springsteen die wereldwijd werd uitgegeven en betekende een doorbraak voor de artiest. In het begin was het nog geen groot succes, maar de hit staat inmiddels genoteerd in diverse lijsten van beste singles ooit.

Van het album 'Born to Run' zijn sinds 1975 al meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

Kladblok

Het manuscript bestaat eigenlijk uit een velletje gelinieerd kladpapier met krabbels in blauwe inkt. Volgens Sotheby's hebben de meeste zinnen die Springsteen er in 1974 op noteerde de uiteindelijke versie van 'Born to Run' niet gehaald. Wel staat er een "bijna perfect refrein" op, zegt een woordvoerder van het veilinghuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl