NOS VoetbalAangepast

Recordbonus voor WK-titel

De ploeg die bij het WK voetbal van volgend jaar de titel verovert, strijkt een winstbonus van 25,6 miljoen euro op. Dat is een recordbedrag, zo meldde de FIFA donderdag na een zitting van het dagelijks bestuur in Costa di Saupe.

De verliezend finalist krijgt 18,2 miljoen euro, de nummer drie 16,1 miljoen euro en de nummer vier 14,6 miljoen euro. Een plaats in de kwartfinales is goed voor 10,2 miljoen euro.

Het bereiken van de achtste finales levert 6,6 miljoen euro op. Landen die niet door de groepsfase komen, mogen toch nog 5,8 miljoen euro mee naar huis nemen.

Totale prijzenbedrag stijgt met 37 procent

Het totale prijzenbedrag gaat ten opzichte van het WK van 2010 omhoog met 37 procent. Vier jaar geleden zat er 307 miljoen euro in de prijzenpot en volgend jaar is die gevuld met 422 miljoen euro. Ook dat is een record in de geschiedenis van het WK voetbal.

Arbiters mogen drinkpauzes inlassen

In Brazilië maakte de FIFA bij monde van secretaris-generaal Jérome Valcke verder bekend dat drinkpauzes tijdens wedstrijden toegestaan zijn. Het is aan de scheidsrechter of de stadionarts om per wedstrijd te beslissen of de omstandigheden drinkpauzes noodzakelijk maken.

Eerder had de Italiaanse voetbalbond er bij de FIFA op aangedrongen om in verband met de te verwachten extreme hitte standaard een extra drinkpauze in de eerste en tweede helft in te lassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl