NOS VoetbalAangepast

Robben: hij doorboorde mijn been

De knieblessure die Arjen Robben woensdagavond opliep in het bekerduel met Augsburg, is ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. De speler van Bayern München is zo'n zes weken uitgeschakeld.

Volgens Robben is het bot in zijn knie ingedeukt, vergelijkbaar met een breuk. Ook zijn er een paar banden beschadigd. Hij mist daardoor onder meer het WK voor clubteams.

Robben viel woensdag al na een kwartier uit. De doelman van Augsburg, Marwin Hitz, raakte hem bij een onbesuisde actie vol op de rechterknie. "Ik ging alleen op hem af en wilde om hem heen. Hij kwam op een schandalige manier inglijden en doorboorde letterlijk mijn been", zegt Robben.

Robben is er kapot van

In eerste instantie leek het erop dat Robben, die al na vier minuten de 0-1 op het bord had gebracht, alleen een diepe vleeswond had. Later werd in het ziekenhuis een MRI-scan gemaakt om te bepalen hoe groot de schade echt was. Volgens Robben valt dat niet mee. "Je kunt zeggen dat het bot is ingescheurd."

Robben werd in het verleden veel geplaagd door blessures, maar was nu al geruime tijd blessurevrij. "Ik ben er helemaal kapot van. Het ging zo lang goed, en dan word je op zo'n manier uit de wedstrijd geschopt. Frustrerender kan niet."

Geen WK voor clubteams

Naast Bundesliga-wedstrijden tegen Werder Bremen en HSV mist Robben dus ook het WK voor clubteams in Marokko. Bayern speelt op 17 december zijn eerste wedstrijd. Dat is meteen een halve finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl