NOS VoetbalAangepast

De Roon: hopelijk snel duidelijkheid

Heerenveen speelt vanavond het inhaalduel met ADO Den Haag. De wedstrijd werd eerder dit seizoen afgelast vanwege het slechte veld in Den Haag. Een dag voor de wedstrijd werd bekend dat een groep supporters een dreigbrief heeft gestuurd naar de club. Het zoveelste bewijs dat het onrustig is in Heerenveen.

Aanvoerder Marten de Roon zegt daar geen last van te hebben in het veld, maar er wordt wel over gesproken in de kleedkamer. "Wij lezen ook voetbalbladen en kijken voetbalprogramma's. Daarin valt vaak de naam van Heerenveen. Het is wel duidelijk dat het onrustig is rond de club."

Prettige afleiding

Heerenveen is desondanks bezig aan een goed seizoen. Als de Friezen vanavond winnen van ADO Den Haag, klimmen ze naar de vierde plaats in de eredivisie. Dat is een prettige afleiding volgens De Roon. "Het is goed voor Heerenveen om hoog te staan in tijden als deze. Het zou daarom fijn zijn om een goede prestatie neer te zetten tegen ADO."

Snel duidelijkheid

De Roon zegt als aanvoerder niet extra geïnformeerd te worden over de bestuurlijke perikelen. "Eigenlijk hoef ik ook niet te horen wat er allemaal aan de hand is. Al is het is wel fijn om duidelijkheid te krijgen over de invulling van de positie van technisch directeur. Zeker nu de contracten van sommige spelers gaan aflopen."

"Die zijn ook bezig met hun toekomst. Ik denk dat het vervelend voor die jongens is dat de clubleiding bestaat uit één man, waarnemend directeur Gaston Sporre. Daarachter zit niet, zoals bij een echte club, een technisch directeur."

Heisa

Dat het al anderhalf jaar dondert in Heerenveen verrast De Roon, maar nieuw is het niet voor de middenvelder. "Bij mijn vorige club Sparta is er ook altijd wel wat. Ik dacht dat je bij Heerenveen nooit wat hoorde, maar sinds ik hier zit is het een heisa. Eerst met toenmalig algemeen directeur Robert Veenstra. Nu gaat het vrolijk verder."

De samenvattingen van ADO Den Haag - Heerenveen en Go Ahead Eagles - Heracles Almelo zijn om 22.55 uur te zien bij Studio Sport op Nederland 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl