NOS SportAangepast

Oranje eenvoudig langs Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun derde duel bij het finaletoernooi van de World League gewonnen. Zuid-Korea werd met 3-1 opzij gezet en daardoor gaat Oranje als groepswinnaar naar de kwartfinales.

De wedstrijd in San Miguel de Tucumán, Argentinië, was al na een kwartier beslist. Na twee minuten scoorde Lidewij Welten na goed doorzetten van Maria Verschoor. Twee minuten later was het al 2-0 door een treffer van Kitty van Male. Zij sloeg toe na een afgeslagen strafcorner van Maartje Paumen. Na vijftien minuten veroverde Van Male de bal en maakte Welten haar tweede met een tip-in.

Stick in het gezicht

Tussen de tweede en derde treffer sloeg de schrik de Oranjespeelsters even om het hart toen Malou Pheninckx een stick vol in haar gezicht kreeg en met een bloedende mond van het veld ging. Na een behandeling van een minuut of tien kon ze de wedstrijd voortzetten.

Na rust leek de fut er een beetje uit bij Oranje, al moest keepster Lee Sin-hye wel twee keer haar reflexen tonen bij een schot van Ellen Hoog. Ook Joyce Sombroek moest zowaar twee reddingen verrichten, maar in de slotfase was ze kansloos bij een inzet van Cheon Eunbi, die profiteerde van Nederlandse nonchalance achterin. Pheninckx miste nog voor een leeg doel.

"Laten zien dat we een goed team zijn"

Welten, die twee keer scoorde, gaf toe dat het spel van Oranje na de eerste twintig minuten nogal wegzakte. "We hadden veel zin en wilden laten zien dat we een goed team zijn. Daarna verloren we de concentratie, we speelden niet meer zo goed en door de regen rolde de bal in de tweede helft ook niet meer zo lekker."

De kwartfinale van Nederland tegen Nieuw Zeeland is donderdag om 13.00 uur LIVE te zien op NOS.nl.