NOS NieuwsAangepast

Tijdlijn Ruwaard van Putten

December 2011 - Raad van Bestuur gelast nader onderzoek naar opvallend hoge sterftecijfers, vooral bij de afdeling cardiologie. De sterftecijfers waren het hoogst van heel Nederland,.

Januari 2012 - Start onderzoek door bureau Medirede

Juni 2012 - Uit tussenrapport van Medirede blijken ernstige tekortkomingen. Cardiologen en medische staf doen het als een registratieprobleem.

Augustus en September 2012 - Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) brengt diverse bezoeken, aangekondigd en niet aangekondigd.

November 2012 - Eindrapport van Medirede bevat alarmerende slotconclusies: 1) ernstige tekortkomingen tijdens diagnose en behandeling, 2) er waren veel vermijdbare incidenten, 3) onzorgvuldige prognoses van het ziekteverloop. De IGZ stelt Ruwaard van Putten voor 6 maanden onder verscherpt toezicht. De Raad van Bestuur moet een aantal verbeteringen doorvoeren. De cardiologen mogen niet langer in het ziekenhuis werken.

Juni 2013 - Ruwaard van Putten-ziekenhuis wordt failliet verklaard. Het ziekenhuis wordt overgenomen door een coöperatie van het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Met een nieuwe naam: het Spijkenisse Medisch centrum. De Inspectie houdt zeker tot 1 januari toezicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl