NOS NieuwsAangepast

"Vermissing vaak te snel gemeld"

De politie Oost-Nederland vindt dat ouders niet te snel via de sociale media moeten melden dat hun kind wordt vermist. Het is heel vaak loos alarm, zegt de politie.

Steeds meer mensen gebruiken de sociale media als hun kind niet thuis is gekomen. Ze slaan dan via Facebook en Twitter alarm. De politie zegt daardoor soms gedwongen te worden om de vermissing ook te melden.

Niet wenselijk

Volgens de politie is dat niet wenselijk omdat een vermiste in de meeste gevallen snel weer terug is. Bovendien ontstaat het risico dat persoonlijke gegevens van iemand die kort wordt vermist, onnodig overal worden gepubliceerd.

De politie Oost-Nederland doet daarom een beroep op iedereen om voor alles aangifte te doen bij de politie en de sociale media alleen als alarmering te gebruiken als er echt signalen zijn dat er iets ernstigs aan de hand is.

Vermisten

In de provincie Gelderland worden maandelijks naar schatting 600 mensen vermist. In de meeste gevallen duiken ze weer snel op. Het gaat in veel gevallen om tieners die na een ruzie van huis zijn weggelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl