NOS NieuwsAangepast

Lange rij auto's R'dam om Walker

In Rotterdam zijn vele honderden fans van de overleden acteur Paul Walker zondagavond naar een herdenkingsbijeenkomst gegaan. Walker is bekend van zijn hoofdrol in de filmserie The Fast and the Furious.

De fans kwamen samen in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Daarna zouden ze in een lange stoet naar Barendrecht rijden, maar volgens de politie waren er zo veel mensen afgekomen op de herdenking, dat de auto's noodgedwongen naar De Kuip moesten.

Minuut stilte

Een woordvoerder van de politie zei dat de initiator van de herdenking zo'n dertig auto's verwachtte, maar dat er een stoet auto's ontstond van bijna 10 kilometer lang. Er waren onder meer fans uit Breda en Utrecht op de herdenking afgekomen.

Bij het Feyenoord-stadion hielden Walker-fans een minuut stilte, gevolgd door getoeter.

Arnhem

Ook in Arnhem is een herdenking voor Walker gehouden. Op het terrein voor de Rijnhal stonden rond 21.30 uur tientallen snelle auto's.

In The Fast and the Furious speelde Walker de rol van undercover agent Brian O'Conner. Hij probeert te infiltreren in de wereld van illegale straatraces, waarbij met getunede auto's voor veel geld wordt geracet.

Walker kwam zaterdagavond om het leven bij een auto-ongeluk in Californië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl