NOS SportAangepast

Svindal wint Super G Lake Louise

Aksel Lund Svindal heeft de eerste WB-wedstrijd Super G van het nieuwe seizoen gewonnen. De Noor hield in het Canadese Lake Louise de Oostenrijkers Matthias Mayer en Georg Streitberger net achter zich.

Svindal, regerend olympisch kampioen op de Super G, nam dankzij de zege ook de leiding over in de WB algemeen van de Oostenrijker Marcel Hirscher, die niet in actie kwam. Dat deed Ted Ligety, derde in de WB algemeen wel, maar de Amerikaan haalde de eindstreep niet in de Rocky Mountains.

Het betekende de 22ste WB-zege voor Svindal en ging daarmee zijn landgenoot Kjetil André Aamodt voorbij. Svindal staat hiermee vijftiende op de lijst van meeste wereldbekerzeges ooit. De Zweed Ingemar Stenmark (86, 1975-1989) voert de lijst aan.

Lindell-Vikarby wint reuzenslalom

De skiesters werkten in Beaver Creek een WB-wedstrijd reuzenslalom af en die leverde een overwinning op voor Jessica Lindell-Vikarby. De Zweedse was na twee runs 0,09 sneller dan Mikaela Shiffrin, die in de eerste run op 0,44 finishte.

De 29-jarige Lindell-Vikarby kwam elf jaar geleden voor het eerst in actie op WB-niveau en in 2007 boekte ze haar eerste zege, op de Super G. "Het heeft lang geduurd, maar nummer twee is binnen en ik ben er dolblij mee. Waarom het nu weer eens lukte? Gewoon, alles geven en als het mis gaat, geen spijt hebben."

Lara Gut, die in dit prille seizoen al een reuzenslalom, een afdaling en een Super G won, viel uit in de eerste run.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl