NOS VoetbalAangepast

Weer opstootje bij Feyenoord-PSV

In de rust van Feyenoord-PSV (3-1) heeft zich opnieuw een opstootje tussen spelers voorgedaan in de spelerstunnel. Vorig seizoen ging het na afloop van Feyenoord-PSV goed mis in de catacomben, deze keer gebeurde dat al in de rust.

Op de NOS-beelden is te zien dat PSV-speler Jeffrey Bruma boos is op Joris Mathijsen en door andere spelers moet worden tegengehouden. Mathijsen, die daarvoor blijkbaar iets heeft gedaan of gezegd, loopt stoïcijns door. Diverse Feyenoord- en PSV-spelers blijven daarna nog verder ruziën, onder wie Stijn Schaars en Lex Immers. Feyenoord-trainer Ronald Koeman besluit de discussie met de woorden: "Ga nou vechten in het veld, en buiten het veld niet."

Heethoofdig

Bruma gaf na afloop zijn visie op de gebeurtenissen: "Mathijsen kwam verhaal halen, op een wat hete manier. Hij kwam iets te heethoofdig op me aflopen. Hij vroeg 'waarom pak je me bij mijn keel vast', wat ik niet had gedaan overigens. We hadden wat woorden, er was geen handgemeen. De rest kwam ertussen en dan lijkt het al snel meer dan het is."

Ook Stijn Schaars was bij het opstootje betrokken. "Het was van beide kanten niet goed, dat moeten we gewoon niet meer doen. Maar we moeten het niet groter maken dan het is."

PSV-trainer Phillip Cocu had het incident niet meegekregen. Zijn collega Koeman een beetje: "Ik hoorde dat er wat commotie was. Het is natuurlijk niet goed te praten." Over de rol van Mathijsen zei de Feyenoord-trainer: "Mathijsen provoceert niet, Mathijsen is een prof. Die doet alles om een wedstrijd te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl