Groningen in slotminuut naast NAC

FC Groningen heeft op de valreep een punt gepakt bij NAC Breda. De Brabanders stonden een kwartier voor tijd nog met 2-0 voor, maar in de extra tijd zorgde Michael de Leeuw vanaf de stip voor 2-2.

NAC, dat zijn laatste vier thuisduels gewonnen had, had in de eerste helft de overhand en kwam al snel op voorsprong. Na een goede actie van Jeffrey Sarpong schoot Danny Verbeek de bal hard achter doelman Marco Bizot.

NAC gevaarlijk

Ook in het vervolg zorgde NAC voor het meeste gevaar. De beste kans was voor Kees Kwakman, maar hij kopte van dichtbij naast.

Na rust opende Groningen sterk en dat leverde mogelijkheden op voor Filip Kostic, Andraz Kirm en Richairo Zivkovic. NAC bleef rustig en was via Verbeek dicht bij de 2-0. Een kwartier voor tijd viel die alsnog. Invaller Stipe Perica rondde na een prima aanval keurig af.

Groningen toont veerkracht

Groningen gaf echter niet op en een frommelgoal van Giliano Wijnaldum (na een handsbal van De Leeuw) bracht de spanning terug. De bezoekers zochten daarop vol de aanval. NAC leek ternauwernood stand te houden, maar in de blessuretijd ging het toch mis. Sepp de Roover werkte Wijnaldum onderuit en De Leeuw faalde niet vanaf elf meter.