Moeizame zege Twente in Kerkrade

FC Twente heeft een moeizame zege op Roda JC geboekt. De Tukkers keken lang tegen een achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk toch: 1-2.

In de matige eerste helft had Roda licht de overhand, al waren de eerste kansen wel voor de bezoekers. Zo kon Quincy Promes uithalen en werd een inzet van Luc Castaignos door Kees Luijckx van de lijn gehaald.

Roda zorgde met name via counters voor gevaar. Krisztián Németh en Guus Hupperts konden na snelle uitbraken doelman Nick Marsman echter niet in de problemen brengen. Mark-Jan Fledderus nam de Twente-keeper met een harde vrije trap onder vuur, maar Marsman redde bekwaam.

Hupperts kopt raak

Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Ard van Peppen vond met een prima voorzet de door de Twente-verdedigers uit het oog verloren Guus Hupperts en die kopte raak.

In de tweede helft zette Twente de Limburgers direct onder druk en dat leverde flink wat kansen op, maar Kyle Ebecilio, Youness Mokhtar, Castaignos en Promes faalden in de afronding.

Loon naar werken

Twintig minuten voor tijd kregen de Tukkers loon naar werken. Castaignos scoorde uit een voorzet van Mokhtar, al stond Dusan Tadic even daarvoor buitenspel.

Tien minuten later werd het nog mooier voor Twente toen Promes na een voorzet van Roberto Rosales enigszins gelukkig de 2-1 maakte. De Twente-middenvelder botste daarbij wel tegen doelman Filip Kurto en moest geblesseerd het veld verlaten.

In de slotfase misten Wiljan Pluim en Fledderus (paal) grote kansen op de gelijkmaker en verzuimde Shadrach Eghan voor 3-1 te zorgen.