NOS VoetbalAangepast

Toivonen verlengt bij PSV

Ola Toivonen tekent volgende week in principe een nieuw contract voor één jaar bij PSV. Dat heeft technisch manager Marcel Brands gezegd. Brands sluit echter niet uit dat de Zweedse middenvelder in de komende transferperiode alsnog uit Eindhoven vertrekt.

Op Toivonen is de laatste tijd veel kritiek, omdat zijn instelling niet goed zou zijn. Maar volgens Brands is dat zeker niet het geval: "Hij zat gisteren na de wedstrijd kapot in de kleedkamer. Hij zat er helemaal doorheen."

PSV-trainer Phillip Cocu hoeft vooralsnog niet voor zijn positie te vrezen. Brands sprak voor 100 procent het vertrouwen in hem uit. "Wat er ook gebeurt, Cocu maakt het seizoen bij PSV af. Hij heeft voor vier jaar getekend en we zijn met hem een bepaalde weg ingeslagen. Dat hebben we bewust gedaan en we kijken verder dan de korte termijn."

Versterkingen

De Eindhovenaren gaan in de winterstop wel op zoek naar versterkingen. Brands zegt normaal gesproken niet van de paniekaankopen te zijn, maar PSV bevindt zich nu in een uitzonderlijke situatie. Of Hedwiges Maduro een optie is, wilde de technisch manager niet zeggen: "Ik heb wel meer namen gehoord."

De nederlaag van gisteren in de Europa League tegen Loedogorets is hard aangekomen in Eindhoven. Brands: "Dit was PSV onwaardig. Je kan bij PSV niet spreken van een overgangsjaar." Volgens hem komt het goed uit dat de ploeg zondag naar De Kuip moet. "Feyenoord is een mooi affiche om het tij te doen keren. Het is juist beter om zo'n sterke tegenstander te treffen."

Ingrijpen

Cocu sloot na de nederlaag tegen Sofia niet uit dat hij tegen Feyenoord gaat ingrijpen in de basisopstelling van PSV. Brands wilde daar niets over kwijt: "Dat ligt helemaal bij de trainer. Daar bemoei ik me niet mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl