NOS SportAangepast

Van der Garde: goede positie

Autocoureur Giedo van der Garde verwacht dat hij ook volgend seizoen actief is in de Formule 1. "Ik zit zeker in een goede positie. Het team was heel erg tevreden met me, we zijn nog in gesprek met Caterham."

Van der Garde eindigde het afgelopen seizoen met nul WK-punten. Zijn beste prestatie was de veertiende plek bij de grand prix van Hongarije in juli. Zijn team, Caterham-Renault, werd elfde en laatste in het WK voor teams.

Vettel om de oren gereden

Van der Garde heeft voor zijn gevoel alles uit dit seizoen gehaald, maar weet dat er meer in zit voor hem. De Duitser Sebastian Vettel werd dit seizoen voor de vierde maal op rij wereldkampioen en was in 2006 ploeggenoot van Van der Garde.

"Ik reed hem toen om de oren en nu is hij drieënhalve seconde sneller, dat heeft allemaal te maken met de auto."

Vertrouwen

Zijn eerste seizoen in de Formule 1 draaide vooral om de strijd met zijn Franse teamgenoot Charles Pic. Een strijd die hij in het eerste deel van het seizoen verloor, maar in de tweede helft van het seizoen glorieus won. "Dat is mooi. Uiteindelijk ging iedereen in het team mijn richting op, werd er harder gewerkt. Ze vertrouwden volledig op mij."

En dat geeft een goed gevoel over zijn toekomst in de Formule 1. Of dat nou bij Caterham of een ander team is. "Ik denk dat ik heb bewezen dat ik volgend jaar weer in de Formule 1 behoor. Ik heb laten zien dat ik een allrounder ben, in de regen goed ben. Ik hoop snel goed nieuws te hebben."

Geen plan B

Van der Garde verwacht niet dat hij komend seizoen buiten de boot valt. "Daar houd ik geen rekening mee, je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan en daar ga ik ook voor. Er is geen plan B, alleen een plan A."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl