NOS NieuwsAangepast

Van Rey: storing ongeloofwaardig

De verklaring van het kabinet voor de mislukte opname van het telefoongesprek tussen staatssecretaris Teeven en Jos van Rey is te gek voor woorden en ongeloofwaardig. Dat zegt de advocaat van de Roermondse oud-VVD'er Van Rey.

Teeven sprak eind vorig jaar telefonisch met de van corruptie verdachte Van Rey, op dat moment nog wethouder in Roermond. Het OM wilde het gesprek opnemen, maar dat ging mis.

Stroomstoring

Minister Opstelten meldde vandaag dat dat te wijten was aan een stroomstoring. Volgens de minister zijn er vanwege diezelfde stroomstoring van nog eens 2000 gesprekken geen taps opgenomen.

Van Reys advocaat Stevens hecht weinig geloof aan die verklaring. Ze wijst erop dat van de gemiste 2000 gesprekken blijkbaar geen proces-verbaal is opgemaakt, terwijl dat normaliter wel gebeurt.

Geheugen

"Zonder het goede geheugen van de heer Van Rey was het gemis van bijna 2000 getapte gesprekken nooit boven water gekomen", zegt Stevens.

Vanwege het mislukken van de opname is onduidelijk waar het gesprek tussen Teeven en Van Rey over ging. Daarom is Teeven nu opgeroepen als getuige in het proces tegen zijn oud-partijgenoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl