NOS NieuwsAangepast

Strip in strijd tegen Hamas

Het Israëlische leger zet in de strijd tegen Hamas nu ook striptekenaars in. "Terreur en tirannie in Gaza" heet het album, waarin de Israëlische visie op de streng-islamitische Palestijnse organisatie uiteen wordt gezet.

Het online-stripalbum geeft een kort overzicht van de geschiedenis van Hamas. Daarin ligt de nadruk op de schending van mensenrechten, aanvallen op Israëlische burgers, de discriminatie van vrouwen en indoctrinatie van jonge kinderen.

Positie vrouwen

Na een schets van het ontstaan van Hamas gaat de strip snel over naar de positie van vrouwen. "Onder de heerschappij van Hamas gelden bijna alle mensenrechten ook voor vrouwen", staat boven een tekening met zes, in het zwart geklede, gesluierde vrouwen. Onderin de tekening staat met rode letters "behalve".

Daarna volgt een uitleg dat vrouwen zich niet mogen kleden zoals ze willen, niet mogen roken, niet aan de Gaza-marathon mochten meedoen en niet in het openbaar mogen dansen.

Ook wordt verteld hoe jonge Palestijnse kinderen tot terroristen worden opgeleid.

Kinderen worden terroristen

De strip sluit af met een pagina over de raketaanvallen vanuit Gaza op Israël in november vorig jaar. Vier burgers kwamen om, 240 burgers raakten gewond en de schade was enorm, luidt de tekst bij het laatste plaatje.

Dat het Israëlische antwoord tot meer dan 150 Palestijnse doden, honderden gewonden en een enorme schade aan Palestijnse zijde leidde, wordt niet gemeld. Daarvoor is het ook propaganda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl