NOS NieuwsAangepast

Arena: val supporter lijkt ongeluk

De val van een man, gisteravond van de Amsterdam Arena, lijkt een onfortuinlijk ongeluk. Dat zegt stadiondirecteur Markerink.

Hij zegt dat er inmiddels camerabeelden zijn bekeken en dat er is gesproken met betrokkenen en getuigen. Op basis daarvan gaat de directeur ervan uit dat vrij snel duidelijk wordt wat er is gebeurd.

Geen opzet

De directie en de politie onderzoeken nu of de man is geduwd. "Maar het ziet ernaar uit dat hij een vrij onbewuste val heeft gemaakt", zegt de stadiondirecteur. "Hij is niet bewust op het hekje geklommen en naar beneden gesprongen."

In de Arena viel gisteren een man van de eerste ring naar beneden, in de eerste helft van de wedstrijd Ajax-Barcelona. De man maakte een val van ongeveer vijf meter en kwam terecht in de 'gracht', tussen de tribune en het veld. Hij liep ernstig hoofdletsel op. Voor zover bekend is de toestand van de man onveranderd.

Bijeenkomst

Ajax houdt morgenavond een bijeenkomst voor supporters die over het ongeluk willen praten. Onder anderen medewerkers van Ajax, de Amsterdam Arena en hulpverleners zijn daarbij aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl