NOS SportAangepast

Jolink in de bak bij Willemsen

Een interview met een motorvakblad levert motocrosser Daniël Willemsen een nieuwe bakkenist op. De tienvoudig wereldkampioen in de zijspan vormt volgend seizoen waarschijnlijk een duo met Gijs Jolink.

Hoewel Jolink nieuw is in de motocrosswereld, is hij geen onbekende naam. De 32-jarige zoon van Normaal-voorman Bennie Jolink is onder meer mede-organisator van het Zwarte Cross Festival, een evenement waarbij ook de motocross een grote rol speelt.

Een fotoshoot met Jolink en Willemsen na het interview resulteerde in een gezamenlijke 'training' die Willemsen aangenaam verraste. "Ineens bleek dat hij goed kon bakkenisten."

Dialectbands

Gijs Jolink is vooral muzikant bij dialectbands uit het oosten van het land, maar hij is ook een fervent motocrosser. De zijspan is een nieuwe discipline voor hem en daarom weet hij als geen ander dat hij hard moet werken om succes te behalen.

"Daniël is fullprof en streng voor zichzelf en zijn bakkenist", aldus Jolink. Willemsen is inderdaad veeleisend en hoopt bij een uitgebreide training te kunnen zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. "De fysieke gesteldheid is belangrijk, maar Gijs is motorsporter en weet wat de sport is. De conditie is er wel."

Definitieve beslissing

Daniël Willemsen is in de zijspancross een legende. Met tien wereldtitels staat hij op eenzame hoogte in de geschiedenis van de sport. Wanneer hij de definitieve beslissing over deze opmerkelijke samenwerking neemt, durft de crosser nog niet te zeggen.

"Het gevoel is goed en hij weet dat hij er het een en ander voor moet laten maar ik weet ook dat het heel moeilijk wordt om met hem wereldkampioen te worden." Een elfde wereldtitel lijkt dus ver weg, maar vanwege zakelijke belangen in de motocross wil Willemsen best wel een stapje terug doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl