NOS NieuwsAangepast

Laatste Gallardo gebouwd

In het Italiaanse Sant'Agata rolde gisteren het laatste exemplaar van de Lamborgini Gallardo van de band. Met ruim 14.000 stuks is de Gallardo -vernoemd naar een stierensoort- de bestverkochte Lamborghini ooit.

Bijna de helft van de Lamborghini's die zijn gebouwd, is een Gallardo. De jaarproductie van Lamborghini groeide van 250 naar 2.000 stuks. Het gros van de 'betaalbare' Lamborghini's ging in het geel over de toonbank.

Instapmodel

De Italiaanse fabrikant van 'supercars' zette de Gallardo in de markt als 'instapmodel' dat de concurrentie moest aangaan met Porsche, Ferrari en Maserati. Dat is gelukt, hoewel de Italianen de groei van Porsche niet konden bijbenen.

De sportwagen zonder vleugeldeuren werd ontworpen door de Belgische designer Luc Donckerwolke en ging in 2003 in première op de Autosalon in Genève. Lamborghini komt volgend jaar -opnieuw in Genève- met de opvolger: de Cabrera.

Liefhebber

De laatste Gallardo gaat naar een vermogende liefhebber die de 'LP 570-4 Spyder Performante' aan zijn prive-collectie zal toevoegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl