NOS NieuwsAangepast

Arnhem: pittig gesprek met NS

Stations in de Stadsregio Arnhem Nijmegen lijken het vaakst te worden overgeslagen als treinen veel vertraging dreigen op te lopen. De top-3 van stations waar de trein niet altijd stopt, ligt in deze regio: Arnhem-Zuid, Nijmegen-Lent en Elst.

De portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de stadsregio, Kees Luesink, laat het er niet bij zitten. De NS moet rekening houden met een "pittig gesprek".

Vanmorgen liet staatssecretaris Mansveld de Tweede Kamer weten dat er gemiddeld negen stations per dag worden overgeslagen. De drie stations zijn dit jaar tot nu toe 374 tot 376 keer overgeslagen, nummer 4 op de lijst, Utrecht-Overvecht, 135 keer.

Onthutsend

"Reizigers staan op het station te wachten, de trein komt eraan.... en rijdt voorbij. Dat is een onthutsende ervaring voor reizigers", zegt Luesink. Als je bedenkt dat de meeste treinen in het weekend geen vertraging hebben, gebeurt dat dus meerdere malen per dag. "Dat is te gek." Luesink spreekt van een desolate ervaring voor reizigers.

"Voor de dienstregelaars betekent het gewoon 'eens doorrijden', maar dat is voor het vervoer niet goed, voor de mobiliteit niet goed en voor het vertrouwen in de trein als optimaal vervoermiddel niet goed."

Gesprek

Luesink wil zo snel mogelijk in gesprek met de NS. Hij wil kijken naar de totale dienstregeling. "Ik snap dat het ingewikkeld is, maar we moeten toch kijken hoe het beter en anders kan worden ingericht."

Wat voor hem van belang is, zijn niet de percentages, maar de ervaringen van de reizigers. "De NS moet eerst maar eens uitleggen hoe het juist op die paar stations in mijn regio zo extreem kan zijn in vergelijking met de rest van Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl