NOS NieuwsAangepast

Weer Nederlandse jihadist dood

In Syrië is opnieuw een Nederlandse jihadstrijder overleden, meldt de website Dewarereligie.nl. Het zou de 26-jarige Abu Jandal uit Delft zijn, die twee weken geleden bij gevechten zwaargewond raakte.

De salafistische website is doorgaans goed geïnformeerd over de gebeurtenissen in Syrië en heeft contact met strijders ter plekke. De dood van de Nederlander zou zijn bevestigd door bronnen rond zijn familie.

Volgens Dewarereligie.nl is Abu Jandal de zevende Nederlandse jihadist die in Syrië "het martelaarschap heeft verkregen". Andere bronnen zeggen dat hij de negende dode is.

Nobel doel

Abu Jandal werkte onlangs nog mee aan een interview in de Volkskrant. Hij zou het niet erg vinden om in Syrië te sterven, zei hij toen. "Je gaat toch een keer dood, dus dan zou het geweldig zijn als je voor een nobel doel sterft."

Volgens Dewarereligie.nl zei Abu Jandal op zijn sterfbed in Syrië nog dat hij tevreden is met de wil van Allah. De site schrijft verder dat de Delftenaar ooit een succesvol zakenman was, maar dat hij een jaar geleden besloot om als jihadstrijder naar Syrië te vertrekken. Hij wilde daar helpen om de sharia in te voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl