NOS NieuwsAangepast

Coffeeshop dicht na schietpartijen

De burgemeester van Amersfoort heeft een coffeeshop per direct gesloten na een beschieting. Het was het tweede schietincident bij de coffeeshop in korte tijd.

Afgelopen nacht om 3.20 uur opende een onbekende man vanaf een scooter het vuur op coffeeshop Trenchtown in de Krommestraat. Hij loste meerdere schoten, maar niemand raakte gewond. Daarbij gebruikte hij een automatisch wapen, melden lokale media.

Een maand geleden werd het pand in de Amersfoortse winkelstraat ook al beschoten vanaf een scooter. Ook toen waren er geen slachtoffers.

Veel vragen

Burgemeester Bolsius maakt zich zorgen over de veiligheid rond de coffeeshop. Volgens hem roepen de beschietingen veel vragen op. Het sluitingsbevel geldt voor zeker drie maanden. De politie zoekt intussen getuigen van de beschieting van afgelopen nacht.

Vijf jaar geleden werd Trenchtown ook al gesloten. Een van de eigenaren zat toen vast omdat hij 1300 kilo hasj zou hebben gesmokkeld. Na de heropening heette de coffeeshop enkele jaren Suncity, maar die naam werd later weer veranderd in Trenchtown.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl