NOS NieuwsAangepast

Modewinkels onderzoeken akkoord

De winkelketens Prénatal en Cool Cat gaan bekijken of ze zich kunnen vinden in afspraken over het betalen van redelijke salarissen en het verbeteren van de werkomstandigheden van arbeiders die hun kleding maken. Wibra wil nog niet reageren.

Minister Ploumen noemde de drie vandaag als bedrijven die niet meewerken aan een campagne om de beroerde werkomstandigheden in Bangladesh te verbeteren.

Veel meer

Roland Kahn van Cool Cat zegt dat zijn bedrijf "iedere dag de bereidheid heeft om naar de omstandigheden in de fabrieken te kijken". Hij zegt dat het kledingbedrijf de intentie heeft om de verdragen te tekenen, "mits de voorwaarden zo zijn dat Cool Cat kán tekenen".

Dat standpunt is volgens hem vandaag niet veranderd. Kahn zegt dat er overigens nog veel meer bedrijven nog niet hebben getekend dan de genoemde drie.

Laatste hand

Prénatal laat schriftelijk weten dat de laatste hand wordt gelegd aan een studie naar het Veiligheidsakkoord voor Bangladesh en dat er vermoedelijk later deze week een verklaring komt.

Het bedrijf onderschrijft de oproep van minister Ploumen "om constant te blijven werken aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl