NOS NieuwsAangepast

Obama belt Netanyahu over Iran

President Obama heeft de Israëlische premier Netanyahu gebeld over het akkoord dat is gesloten met Iran over zijn nucleaire programma. In een poging om Netanyahu gerust te stellen zei Obama dat er meteen overleg over zal worden gevoerd met Israël.

Eerder op de dag had Netanyahu het akkoord bestempeld tot een "historische vergissing". Verder zei hij dat Israël zich er niet aan gebonden acht.

Volgens de woordvoerder van het Witte Huis hebben de twee leiders in het telefoongesprek nog eens benadrukt dat ze beiden als doel hebben om te voorkomen dat Iran een nucleair wapen in handen krijgt. Verder zei hij dat Israël alle reden heeft om sceptisch te zijn over de intenties van Iran.

Akkoord

Iran sloot in Genève dit weekend een akkoord met zes grote landen. In ruil voor verlichting van de economische sancties zal Iran voorlopig geen nucleaire installaties opstarten. Verder wordt de verrijking van uranium beperkt en krijgen inspecteurs van het Internationaal Atoomagentschap meer toegang tot de Iraanse nucleaire installaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl