Vitesse wint simpel bij Go Ahead

Vitesse heeft door een 3-0 zege bij Go Ahead Eagles de eerste plaats in de eredivisie weer overgenomen van Ajax, dat achttien uur koploper was geweest. Voor Go Ahead Eagles was het de eerste thuisnederlaag in ruim een jaar.

Dankzij twee benutte penalty's leidde Vitesse bij rust met 2-0. Bij de eerste kreeg Deniz Turuc rood voor het neerhalen van Mike Havenaar. Na het toekennen van de tweede (hands van Jop Van der Linden) lag het duel enige tijd stil.

Doelman Room,die eerder maar net een eigen goal van Bart Vriends had voorkomen, was in beide gevallen kansloos op de inzet van Lucas Piazón.

In de matige tweede helft kende Vitesse geen problemen meer. Zelf wist het nog één keer het net te vinden: Gaël Kakuta scoorde op aangeven van Davy Pröpper.