RKC in slotminuut langs Feyenoord

Erwin Koemans RKC heeft in Waalwijk met 1-0 gewonnen van Ronald Koemans Feyenoord. Diep in blessuretijd maakte Aurélien Joachim de enige treffer.

Feyenoord begon nog goed en kreeg al snel enkele kansjes via Graziano Pellè, Stefan de Vrij en Tonny Vilhena. Het spel van de bezoekers werd echter steeds slordiger en RKC kon via de counter voor gevaar zorgen. De mogelijkheden waren echter niet aan Romeo Castelen, Robert Braber en Joachim besteed.

Feyenoord voorspelbaar

In de tweede helft speelde Feyenoord te voorspelbaar. RKC rook zijn kansen, nam het initiatief en was via Castelen, Damiano Schet en Braber (prachtige redding Erwin Mulder) dicht bij een treffer.

Feyenoord kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar de kopballen van Lex Immers (naast) en Pellè (redding Jan Seda) leverden niets op.

Seda sta-in-de-weg

In de slotfase rook Feyenoord nog een paar keer aan een goal, maar telkens stond doelman Seda in de weg. In de laatste minuut van de blessuretijd sloeg RKC alsnog toe. Joachim passeerde Mulder met een hard schot en bezorgde zo Erwin Koeman zijn eerste zege als coach op zijn broer Ronald.