NOS VoetbalAangepast

Van den Brom en Been verliezen

Anderlecht heeft in de achtervolging op koploper Standard Luik een misstap begaan. Op bezoek bij middenmoter Charleroi verloor de ploeg van John van den Brom met 2-1. Ook Mario Been beleefde een slecht weekend. Met Racing Genk ging hij met 4-0 hard onderuit bij laagvlieger Oostende. Zulte Waregem profiteerde en is de nieuwe koploper.

Charleroi kwam door doelpunten van David Pollet en Neeskens Kabano op een 2-0 voorsprong. Guillaume Gillet deed wat terug voor Anderlecht maar verder kwam het elftal van Van den Brom niet. Demy de Zeeuw speelde ruim een uur bij Anderlecht, Bram Nuytinck zat de hele wedstrijd op de bank.

Racing Genk keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan, door goals van Laurent Depoitre, Nyasha Mushekwi en Niels de Schutter. Een strafschop van Yohan Brouckaert bepaalde de einstand op 4-0.

Zulte Waregem maakt geen fout

De enige Belgische topploeg die zaterdag geen averij opliep was Zulte Waregem. In eigen huis werd KV Mechelen met 3-1 verslagen. Daardoor is Zulte de nieuwe koploper in België. De ploeg heeft één punt meer dan Standard Luik, dat zondag pas in actie komt en dus een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Racing Genk blijft derde in de Belgische competitie, voor Anderlecht dat vierde staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl